DoporučujemeZaložit web nebo e-shop

IV.ročník PPofT 2013

                                                     

IV.ročník modelářské výstavy Plastic People of Tovačov 4.května 2013

Výstava proběhla pod záštitou starosty města Tovačova pana Leona Bouchala.

Děkujeme všem vystavovatelům, návštěvníkům, klubům vojenské historie, všem kteří nám nějak pomohli nebo nás podpořili s výstavou. Snad se vám akce líbila, modelů se nám sešlo přibližně 430 kusů, všech měřítek, též nádherné papírové modely aj.

Nové fotky ve fotogalerii http://www.plasticpeopleoftovacov.wbs.cz/fotogalerie-.html

Kromě modelů, vystavené vojenské techniky, jako bonbónek na závěr se ukázala v Tovačově (zatím nedokončená maketa) tanku Lt-38. Nad Tovačovem nám zakroužil vrtulník letecké záchranné služby Olomouc který pilotoval bývalý vojenský pilot, kolega modelář, pan Jaroslav Špaček. (ex Mi-24) Jako doprovodný program nám jezdil i motoráček M. 131 ("nezastavujeme"...) http://www.prototypy.cz/tovacovka/   Už nyní se těšíme a zveme na příští ročník který  plánujeme s pravděpodobností hraničící téměř s jistotou na sobotu 24.května 2014

Zvláštní poděkování Radku Kulhajovi za předvedení vozidla BVP, a kolegovi Andreji Krašeninnikovi za zhotovení limitky (ceny) ,

  

 

 

 

  foto Petr Vyhlídal

 

S technikou přijel do Tovačova mimo jiné klub vojenské historie Fort XIII Olomouc http://www.drakk.eu/

   

Několik prvních fotek z akce, cena PPof Tovačov (autor Andrej Krašeninnikov), bílé trio olomouckých modelářů Handley Page Victor, Vickers Valiant, Avro Vulcan. Airfix 1/72,. Níže "dioráma" úl, marcipán-dort,kokos, blíže nespecifikované měřítko...-) Jeden jsme věnovali k ceně diváků,jeden jsme měli po akci ke kafi. Zřejmě bude příští rok celé "letiště Přerov- Bochoř"...

Součástí akce bylo připomenutí památky stíhacího pilota S/Ldr Jaroslava Himra, velitele 313 perutě, v jeho rodných Věrovanech. Akce se zůčastnil za přítomnosti starosty obce Věrovany pana Miroslava Kubíčka, Svaz letců Přerov, kde promluvil p.Jaroslav Schön, vše s doprovodem klubů vojenské historie, VMV Olomouc http://www.vmv-olomouc.com/ , a za "Svobodovce" u pamětní desky stojí Lukáš HONZÁK, Milan VYHLÍDAL

 

 

Další fotky postupně přidáváme. Některé zde z odkazu http://prerovsky.denik.cz/zpravy_region/do-tovacova-se-sjeli-modelari-k-videni-bylo-na-500-exponatu-20130504.html (i když se tam novinářům objevilo pár šotků/nepřesností ...Zvíkov místo Kašperku i když tam byla popiska, Himra sestřelili nad Kanálem ne nad Atlantikem a místo června až v září...)

  

Bylo těžké vybrat z modelů,všechny se nám líbily, chtěli jsme jako v předchozím ročníku ocenit více těch mladších/začínajících modelářů.

Jaroslav Hlávek získal nezávisle na sobě ocenění od Svazu letců Přerov a od velitele vrt.základny Přerov ceny za Ju-87 (1/32) a Me-110G (1/48) Petr Mikloš cenu starosty za model PB4Y Privateer (1/72) Klub olomouckých modelářů "U Ladi" přivezl nádhernou sestavu modelů, dominantní dvaatřicetinový Hawk, Avro Vulcan (1/72) (Luděk Typovský), Vickers Valiant (1/72) Petr Vyhlídal, Handley Page Victor (1/72) Vratislav Liščák, F-104,Hawker Hunter (1/72) Ladislav Svoboda, Neubaufahrzeug (1/72) Ondřej Smékal (jinak taky autor našich diplomů)

Upozornění! Vložili jsme novou sekci: Model klub "U Ladi" Olomouc (fotky,info, budeme postupně vkládat)

http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=600&t=69326  Modelforum odkaz k akci/fotky

http://michalovi-modely.blog.cz/1305/plastic-people-of-tovacov-iv-rocnik#komentar107536415

Speciálně děkujeme partě modelářů z Olomouce za početnou skupinu modelů, excelentní byla trojice RAF Avro Vulcan, HP Victor, Vickers Valiant. Poděkování Ondřeji Smékalovi za zhotovení diplomů, Jos.Zdráhalovi za pomoc při výběru oceněných modelů.

Občerstvení, polní kuchyně, dobré počasí, vše bylo. (Na příští ročník bude pstruhů určitě více...) a bude více piva...

V dětské kategorii jeden z oceněných za model Su32FN (Italeri), si nepřevzal cenu (jméno doplníme), cenu jsme mu uschovali, prosíme jej o kontaktování.

Již nyní se s vámi těšíme na další ročník PPofT 2014

...ještě omluva, (vždy se něco podělá) do cen se nám nedopatřením přimíchaly dvě-tři sady propagačních plakátků které jaksi zůstaly v kompletním stavu. Doufáme,že to nebyla až tak tragická chyba... Tímto se Lad.Svobodovi který dodal předměty do cen ještě jednou omlouvám (ZM)

...malé doplnění, naše akce se jmenovala IV.ročník výstavy plastikových modelů, ne-soutěžíme které město jich na stole bude mít více... Výstavu jsme dělali/děláme pro radost,setkání s lidmi,modelařina je pro zábavu,přestože na konci vyhlásíme několik cen, jde nám především o to vzájemně si ukázat výsledky modelářské práce, v klidu si o ní povykládat. Proč jsme jí měli 4. a ne jiného května" jsem/jsme už X krát vysvětlovali. Kdo chce mocí mermo jen bodově soutěžit má možnost, se zůčastnit na jiných akcích k tomuto účelu speciálně pořádaných během roku.

 Tovačov, Sportovní hala (Nádražní ul.)   49°25'46.441"N, 17°17'4.911"      

-)

  Velké prostory pro vystavující a návštěvníky.  

Vedoucí výstavy   Václav Bílý  vaclavbily@seznam.cz  725984420 

                           ing.Mojmír Skopalík skmodel@volny.cz
                           ing.Marcel Klauda
                           Zdeněk Macháček  http://www.aviation-art.cz/
Akci podpořil - 

   SHARP CENTRUM Ostrava s.r.o.  http://www.sharpostrava.cz/

 

Ceny věnovali: MN Modelář, RV Aircraft, AZ model, Valom, RS models

http://www.mn-modelar.cz/

http://www.rvresin.com/plastic_kits.html

http://www.azmodel.cz/

http://www.valom.net/

ing. Ladislav Svoboda

http://www.rsmodels.cz/

ing. Mojmír Skopalík

http://www.facebook.com/pages/Aviation-Art-Paintings/208070375871052